Totaal aantal pageviews

donderdag 29 juni 2017

Leven door meer dan tienduizend ramen...

29 juni, de dag waarop voor mij en mijn collega's een personeelsinformatiemiddag was georganiseerd.
Op deze middagen worden we bijgepraat over actuele zaken en nieuwe ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Met de nieuwbouw van Schoneveld Breeding niet verwonderlijk dat deze middag in juist dat teken stond, en hoe..!

Om twee uur verzamelden alle werknemers zich in de kantine aan de Dernhorstlaan waar Peter van de Pol terugblikte op het begin van de nieuwbouwplannen, plannen waarvoor het zaad al in 2004 ontkiemde.
Na jaren van plannen, tekeningen en procedures werd in mei de eerste paal geslagen voor het vernieuwende Schoneveld Breeding PlantXperience.
Vernieuwend in alle opzichten, maar met behoud van de ziel van het bedrijf.
Die ziel, dat zijn alle medewerkers, veelal al tientallen jaren verbonden aan ons bedrijf.
Nieuwkomers worden al dan niet aangestoken door dit virus, enkelen vertrekken weer maar zij die gepakt worden blijven voor altijd.

Vernieuwend, duurzaam, bouwen aan groei, maar wel met oog voor de toekomst van ons en onze kinderen. Dus vertrokken we gezamenlijk vanaf de parkeerplaats met eigen fiets, elektrische fiets, elektrische scooter of elektrische auto naar de nieuwbouwlocatie waar de opbouw van de kassen deze week van start is gegaan.
Het buitje regen bij aankomst mocht ons niet deren, voor paraplu's was gezorgd en de picknicktafels met flesjes water en koeken stonden klaar.
In zes groepen maakten we een rondje langs zes onderdelen van de nieuwe locatie, visueel gemaakt door tekeningen en toegelicht door onze eigen specialisten.

Zo zagen we het nieuwe laboratorium tot leven komen, de nieuwe afdeling zaadtechniek, het ingenieuze gesloten watersysteem met kilometers lange leidingen en silo's, de verschillende kassen, het Xperience plein waar klanten en bezoekers vanuit nationale en internationale opleidingen onze technieken zelf kunnen meebeleven, een inspiratieplein voor bloemisten, de horizon is oneindig.

Wat echter het mooiste was is de enorme passie en ondernemingslust die er bij alle rondleiders vanaf spatte. De trots ook, trots op wie we zijn, wat we doen en waar we naartoe gaan, samen, met elkaar.
De keuze voor deze nieuwe locatie is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen maar was voor Peter van de Pol een absolute niet te bediscussiëren eis: de kennis van de medewerkers in huis houden en dat is gelukt.

In honderd ton staal komen straks meer dan tienduizend ramen, ramen waar het zonlicht al dan niet diffuus doorheen komt om onze prachtige zaden te produceren, zaden met sterke genetische eigenschappen, zaden met liefde geproduceerd door medewerkers met een even zo sterke verbondenheid.
Dat is sterke genetica in optima forma.

Dat is leven door meer dan tienduizend ramen..,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten